Vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht!

Word ook vrijwilliger bij Taptoe Delft

Bij de organisatie van Taptoe Delft komt veel kijken. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om ons team te versterken. Zin om jouw vrijwillige steentje bij te dragen aan het mooiste muzikale evenement van Nederland? Meld je dan aan als vrijwilliger! Vul het aanmeldformulier in of stuur een mail aan info@taptoedelft.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wie zoeken we?

Bij de diverse taken is affiniteit met taptoes niet persé noodzakelijk, maar wel makkelijker. Voor de meeste taken is je leeftijd ook niet van belang. Enthousiasme, enige flexibiliteit en plezier is natuurlijk wel noodzakelijk. We zoeken met name mensen uit de regio Delft, omdat ons evenement daar plaats vindt. Maar ook als je elders in het land woonachtig bent kunnen we je wellicht ergens voor inzetten.

Wanneer hebben we je nodig?

Afhankelijk van de taak kunnen we je inzetten als we je nodig hebben tijdens en/of direct voor en na het evenement. Indien je op de betreffende datum en tijdstip beschikbaar bent, zetten we dit vast. We rekenen dan ook op je aanwezigheid!

Vrijwilligersvergoeding en reiskosten

Stichting Taptoe Delft verstrekt geen vrijwilligersvergoeding en reiskosten voor haar vrijwilligers en bestuursleden. Wel voorzien wij in voldoende eten- en drinken in onze eigen backstage lounge.

formulier

Meld je aan als vrijwilliger!

Vul het formulier hieronder in en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Ik ben inzetbaar op de volgende onderdelen:

6 + 4 =

taken

Welke taken zijn er zoal?

Algemeen medewerker
We hebben altijd ‘lege’ posten die we nu nog niet kunnen voorzien. Ben jij flexibel en multi-inzetbaar? Geef je dan op als ‘Algemeen Medewerker’, we zullen je vast en zeker ook dit jaar weer nodig hebben.
Backstagemedewerker
De backstagemedewerkers zijn de gastheren en -vrouwen van het evenement voor de medewerkers en deelnemers. Wij zorgen voor eten, drinken en een chill-out voor de medewerkers op de dagen voorafgaand en tijdens het evenement. Op de taptoedagen houden we het backstageterrein netjes en overzichtelijk en helpen met op- en afbouwen van de voorzieningen op het backstageterrein. Met z’n allen zorgen we voor die gezellige sfeer waardoor iedereen zo graag backstage even bijkomt. Dus: aanmelden maar!
Gastheer / gastvrouw
Bij onze taptoe maken we gebruik van gastheren en gastvrouwen. Deze persoon vangt het binnenkomende publiek en de genodigden op en is aanspreekpunt, wijst hen de weg naar de plaats en voorzieningen en helpt hierbij zo nodig. Bijvoorbeeld hulp bij rolstoelers en geeft eventueel aanwijzingen aan de kaartcontroleurs. Ook hou je toezicht op het publiek dat alles ordelijk en correct verloopt. Vind je dit leuk om te doen? Dan zoeken we jou!
Bouwploeg
De bouwploeg begint dit jaar op maandag en eindigt op de maandag na Taptoe Delft. Op maandag worden de meeste materialen afgeleverd en wordt het podium neergezet door een extern bedrijf. Op de woensdag voor Taptoe Delft wordt door de vrijwilligers van de bouw bergen werk verzet. Op vrijdag zetten zij de puntjes op de i en kan Taptoe Delft beginnen! Direct na de sluiting van het evenemententerrein op zaterdagavond beginnen de eerste opruimwerkzaamheden. Zondag wordt de rest van het terrein afgebroken zodat de leveranciers maandag en dinsdag hun spullen weer op kunnen komen halen. Dus sterke mannen, waar blijven jullie?
Verkoop
Bij onze taptoe worden ter plaatse entreekaarten verkocht. Naast het afrekenen en overhandigen van de tickets geef je informatie aan publiek met vragen. Ben je vlot in rekenen, kun je met geld omgaan en vindt je het leuk de kaartverkoop / informatiestand te bemannen, dan zoeken we jou.
Muziekkorpsbegeleider
Bij onze taptoe moeten de deelnemers bij aankomst worden opgevangen en begeleid. Je bent voor een bepaald korps/artiest/act het aanspreekpunt, begeleid hen van kleedruimte naar taptoelocatie en andersom, houdt toezicht op bijvoorbeeld de instrument in kleedruimten e.d., houdt de tijdsplanning voor hen in de gaten conform draaiboek, zorgt dat men te drinken krijgt enz. Vind je dit leuk om te doen, dan is dit iets voor jou!
Verkeersregelaar
Tijdens de streetparade komen we in aanraking met verkeer dat geregeld moet worden. Je zorgt dat zowel de optredende personen als publiek en verkeer veilig op elkaar worden afgestemd door middel van aanwijzingen. Het is mogelijk dat je hiervoor een korte cursus krijgt bij de politie. Vindt je dit leuk om te doen, dan is dit iets voor jou!